7.14

Kurarukkaset


Apina-pulista tein Suuren käsityön ohjeilla nämä rukkaset kuopukselle. Teippasin saumat joten toivon että kestävät ihan oikeasti vettä (ei meinaan ollut mitään hauskaa puuhaa näin pienten juttujen teippaaminen...) Vuorina mikrofleece. Tampit jätin laiskuuttani laittamatta, ranteessa ja ranteensuussa on kuitenkin kumpparit. Hyvin istuvat näinkin, seuraaviin voisin laittaa kumpparin myös kämmenselän puolelle.

6.18

Huopahelmet


Tytön kanssa askarreltiin Ekoaskartelua lapsille-kirjan vinkeillä huopahelmet. Tyttö sai itse valita värit ja liimata kuumaliimapistoolilla, tykkäsi kovasti :)

12.39

Housuja


Pojalle meinaa iskeä akuutti housupula, joten surautin nämä. Kaava on itse piirretty, poika on sen verran hoikkeliini että useat kaupan housut ja valmiit kaavat on liian leveitä.

7.14

Rattaat



Lasten hoitotädin tuplarattaiden kuomu kaipasi tuunausta. Päällikangas Pulia eli pitää vedenkin ja sisäpuolella tummansininen puuvilla.

7.01

Pipoja


Kaverin 5 ja 7-vuotiaille pojille syyspipot itse valitsemistaan kankaista.

9.46

This is where i sew..











Eli ompeluhuone. Vieraiden ja sukulaisten kauhistus, mutta onneksi oven saa kiinni ja itse (yleensä) löydän mitä etsinkin :D
Seinällä on tommonen jättikokoinen vene"juliste"/kanvaasi, voi kuvitella sitte ompelevansa vaikka jossain merenrannalla :DD

7.17

Inspiraatiota


Posti toi tänään kolme uutta käsityökirjaa, joista jokainen vaikuttaa pikavilkaisulla erinomaiselta ostokselta! Vasemmalta siis Emma Hardy: Ekoaskartelua lapsille, Emma Hardy; Ompele kaunista lapselle ja Hanne Meedom; bornetoj 4-7år
Muutoin löydän kaavat töihini lähinnä Elsebeth Guntherin kirjoista, Ottobre-lehdistä ja omasta päästäni :DD

8.06

Laskosverhot




Tytön huoneeseen uudet verhot. Ensin katselin kaikkia ihania Ashleyn ja Vallilan kankaita, mutta lopulta päädyin ikean, alle 5€/m maksavaan kankaaseen johon olen enemmän kuin tyytyväinen; juuri samantyylistä raitakangasta Laura Ashleyltäkin katselin mutta hinta olisi ollut lähemmäs 50€/m.
Verhot on kyllä ihan silitettykin ennen asennusta mutta ryppyynhän ne tuppaavat menemään kiinnitettäessä. Käsikäyttöinen höyrypesuri on laskosverhojen silittämiseen tosi kätevä, pitää suorittaa tuo toimenpide kun ehtii :D
Tähän mennessä olen ommellut kaikki kodin laskosverhot Silent Gliss-laskosverhotarvikkeilla, ja nyt ostin ensimmäistä kertaa Kirschin paketin. Ehdottomasti tykkään enemmän noista mm. Eurokankaassa myytävistä Silent Glisseistä; ovat paljon jämäkämmät kun tulee tukirimat vaakasuoraan eikä pelkkiä pystysuoria nauhoja joiden lenkkeihin narut tulee, ja lisäksi lukitussysteemi toimii Glissillä paljon paljon paremmin. Tämä ihan vinkkinä jos joku suunnittelee laskosverhoja :)

1.26

Vauvalle ja äidille



Tulevalle kummitytölleni tein tämän myssyn. Samaa sarjaa tulee myös villasukat ja tumput, kunhan saan ne viimeisteltyä.
Kestoliivinsuojia vein äidille :)