2.16

Sieniä ja siilejä


Tumput ja pipot molemmille lapsille ihanasta Sienet ja siilit-kankaasta.
Pipot joustofroteeta ja tumput Pulia, vuori mikrofleeceä.


5.46

Tiskirätti


Ehkä maailman paras tiskirätti. Neulottu puoli (valokuvassa ei oikein näy tuo tähtikuvio) pellavalankaa, ja taustapuolelle ommeltu bambuneulosta. Pellavapuolella saa hangattua karkeutensa ansiosta tahrat pois, ja bambupuoli pyyhkii aivan kuivaksi.

3.44

Asusteet käytössä


Pipot ja tumput käytössä :)

3.36

Kankaita




Tässä vielä muita kankaita. Trikoista pitäisi tehdä lähinnä paitoja, joustofroteista housuja ja liivimekkoja. Pul-kankaita käytän pääasiassa tumppuihin. Lähipiiriin on syntymässä kaksi syysvauvaa, jotain kivaa olisi tarkoitus ommella heillekin, ja pul-tilkuista saisi vaikka liivinsuojia äideille.
Sienet ja siilit-kankaista saisi aika kivan yhdistelmän; joustiksesta pipot ja pulista tumput..

3.31

Siilipaita


Bambuneuloksesta siilipaita kuopukselle.

12.06

Vanhoja tekeleitä

<- Sivupalkista löytyy nyt aiemmin tehtyjä käsitöitä

2.11

Velourpipat


Lapset sai itse valita kankaat syyspipoihin, tyttö valitsi raidallisen ja poika kun ei osannut päättää niin tein metsola-raidasta että olis vähän samaa sarjaa siskon kanssa :)

22.54

Lankoja


Näistä hamppu- ja bambulangoista pitäisi tehdä muutama tiskirätti. Langat ostan pääasiassa
TÄÄLTÄ

10.04

Ketut&Oravat




KVK:n kankaasta tein toistaiseksi vielä vähän reilut housut pojalle. Käännettävän vyötärökaistaleen ansiosta menevät jo nyt, mutta veikkaan että tulevat menemään pitkään. Kaava on jostain 80-luvun käsityölehdestä.

9.54

Tumppuja...








Pul-palasista ompelin molemmille lapsille kuratumput. Vuorina on pehmoista mikrofleeceä. Nimimerkit päivähoitoa varten, ovat sitten helppo irrottaa kun hanskat siirtyvät seuraavalle käyttäjälle.

11.31







Muutama kuva kankaista ja nauhoista. Tarvetta olisi ainakin pojan 92/98cm housuille (joustofrotee ja velour) ja pitkähihaisille trikoopaidoille. Tytölle taas trikoopaitoja, pari "arkimekkoa" ja parit colleget 116cm.
Sampsukalta on tulossa merinovillaneulosta, siitä pitäisi tehdä villaiset alusasut molemmille.

10.30

Uusi blogi

Onkohan tää kolmas blogini... Ompeluhuone tursuaa siihen malliin, että asetin henkilökohtaiseksi haasteeksi olla ostamatta mitään lastenvaatteita, katotaan nyt miten pitkään aikaan. Lapsia on kaksi, 2v poika ja 4v tyttö.
Päätöstä helpottaa että sekä syksyn että talven ulkovaatteet ovat valmiina, niitä ei hermo kestäisi alkaa ompelemaan.
Myös muuta ommeltavaa on listalla, kuten pari laskosverhoa, sisustusjuttuja jne. Ja neulottavaakin olisi. Enköhän tänne päivittele lähestulkoon kaikki valmistuvat käsityöt.
Alkutöikseni meinasin kuvata ompeluhuoneen ja about kaikki mitä sieltä löytyy, katsotaan sitten jouluntienoilla millainen kato on käynyt :D
Pääasiassa ompelen retro- ja uusretrokankaista, joita haalin kirpparilta ja nettikaupoista.
Katotaan miten käy, tervetuloa seuraamaan
;)